+4 0743 993 322

Ce este oncologia?

Număr programări:

Oncologia este ramura medicinei care cerectează, identifică și tratează cancerul. Oncologul, cel care lucrează în domeniul oncologiei, trebuie mai întâi să diagnosticheze un cancer, care se fectuează de obicei prin biopsie, endoscopie, raze X, tomografie CT, RMN, scanare PET, ultrasunete sau alte metode radiologice. Oncologia este adesea legată de hematologie, care este ramura medicinei care se ocupă de sânge și tulburări legate de sânge.

Însă cele 3 domenii majore ale oncologiei sunt cel medical, cel chirurgical și radiațiile. Oncologia tratează cancerul folosind chimioterapie sau alte medicamente, cum ar fi terapia țintă sau imunoterapia. Oncologia chirurgicală îndepărtează tumora și țesutul din apropiere în timpul intervenției chirurgicale, efectuându-se anumite tipuri de biopsii pentru diagnosticarea cancerului.

Diagnosticul cancerului

Testele și procedurile pe care le folosim în diagosticarea cancerului variază în funcție de tipul bolii și de nevoile fiecărui pacient. Evaluările de diagnostic se încadrează în general în una din umătoarele categorii, și anume: teste imagistice, teste de laborator, diverse proceduri (anoscopie, biopsie, bronhoscopie, endoscopie, puncție lombară).

Sănătatea este pe primul loc!

  • * Cum depistăm cancerul?
  • * Care sunt etapele tratamentului?
  • * Este cancerul genetic?

Servicii Oncologie

Medici specialiști oncologie